مدونة أكلنى

طريقة عمل التشيز كيك

طريقة عمل التشيز كيك

بعد فطار تقيل في رمضان بيقي في نفسك كده تأكل حاجة حلوة و حادقة في نفس الوقت و علشان كده النهاردة معانا في انت الشيف هاله هتقدملنا طريقة عمل التشيز كيك
المقادير
 2علبه بسكوت بالزبده او علبه دايجستيف كبيره
كوب كريم شانتيه بودر محلى
كوب لبن او ماء مثلج
 3معالق جبنه كريمى كيرى او بريزيدون
 3معالق جيلى فراوله
 3كوبايات فراوله قطع
 3 معالق سكر
 2معلقه جيلاتين بودر +ربع كوب ماء مغلى
 من 3الى 4ملاعق زبده مزابه
طريقة التحضير :
نفرم البسكوت كويس جيدا ويضاف اليه الزبدة المزابه ويخلطو جيدا حتى يصبح قوام البسكوت كحبيبات الرمل ثم يفرد في صينيه ويدخل التلاجه لمده ساعه .
 نضع الفراوله على النار وعليها السكر ونتركها تغلى مع التقليب ثم يضاف عليها الجيلى ويقلب لتمام الزوبان وترفع من على النار وتترك ليبرد تماما .
 ندوب الجيلاتين في ربع كوباية ماء مغلى ويترك
 تضرب الكريمه بكوباية لبن مثلج حتى يتضاعف حجمها ثم تضاف الجبنه ويضرب حتى تتجانس ويضاف اليها الجيلاتين .
 نخرج البسكوت من التلاجه ونضيف عليه الكريمه ونضع الفراوله وتترك فالتلاجه لمده لاتقل عن 3 ساعات .
وبالهنا والشف