مدونة أكلنى

طريقة عمل الفوتشيني

طريقة عمل الفوتشيني

بتنوع في اشكالها حيث في منها باستا , الاسباجتي , اللازانيا و الفوتشيني و يعتبر الفوتشيني من اهم انواع المطبخ الايطالي و يضاف المكرونة الفوتشيني الفراخ مع المشروم و خضروات اللي بيخليها وجبة غذائية متكاملة بالأضافة الي الجبنة وكريمة اللباني للتحضير  .

المكونات

مكرونة فوتشيني مسلوقة

صدور فراخ متقطعة

1 بصلة متقطعة شرائح

ا فلفل رومي متقطعة شرائح

2 معلقة زبدة كبيرة

2 كوباية كريمة

1 كوباية جبنة بارميزان

1\4 كوباية جبنة موزاريلا

1\2 معلقة ملح

1 معلقة زعتر

رشة كمون

طريقة التحضير 

نقطع البصل و الفلفل الرومي لشرائح .

نحضر طاسة  اللي هنستخدمها نضيف عليها الزبدة و الفراخ و نقليها كويس لحد ما يتغير لونها للون الأبيض .

نضيف عليهم الفلفل والبصل والبهارات على الفراخ و نقلبهم لحد ما يستوي .

نخلط المكرونة مع الفراخ و نقلبهم .

و في طاسة اخري نضيف زبدة و عليها الكريمة و الجبنة و نسيبهم لحد ما الجبنة تسيح و نرش عليها زعتر  و نقلبهم مع بعض .

نضيف الكريمة على المكرونة و نقلبهم كويس جدا و نطفي على النار و تقدمها ساخنة .